Flex programvaror

Flex Applications framtidssäkrar – byter teknisk plattform till .NET 8

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Flex Applications framtidssäkrar – byter teknisk plattform till .NET 8</span>

Ännu snabbare, säkrare och smartare. Under 2024 har utvecklingsavdelningen här på Flex Applications jobbat för högtryck med att uppgradera personalsystemet Flex HRM till den nya plattformen .NET  8. Vi bad vår utvecklingschef Björn Lindqvist att berätta mer.

Till att börja med, vad ligger bakom beslutet att förnya tekniken bakom Flex HRM? Björn Lindqvist förklarar:
– För oss på Flex är det viktigt att ligga i teknisk framkant för att ge våra kunder den bästa användarupplevelsen och samtidigt se till att systemet är tryggt och säkert att använda i många år framöver. NET. 8 är den senaste versionen av Microsofts utvecklingsplattform och har många förbättringar, framförallt när det gäller prestanda, säkerhet och underhåll över tid.

Han tillägger:
– Dessutom ger det oss möjlighet att använda de senaste smarta teknikerna i vårt utvecklingsarbete, vilket är viktigt för att vi ska kunna fortsätta rulla ut nya innovativa funktioner till våra kunder på ett effektivt sätt.

Stora tidsbesparingar med hjälp av generativ AI

Migreringsprojektet har varit utmanande på grund av systemets komplexitet och storlek. Flex HRM består av flera miljoner rader kod som har behövt gås igenom och anpassas till .NET 8. Dessutom måste hela systemet noggrant testas för att säkerställa att prestanda och funktionalitet bibehålls i alla delar av systemet. Med andra ord riskerar ett projekt som detta att bli både tids- och resurskrävande. För Flex blev (en del av) lösningen AI. 
Bjorn L portratt (1)

Björn Lindqvist:
– I februari 2024 fick vi möjligheten att delta i ett pilotprojekt inom Visma där vi tog hjälp av generativ AI för att omvandla all befintlig kod till .NET 8, vilket visade sig vara väldigt framgångsrikt. Genom att kombinera AI-baserad refaktorisering med manuell testning och rättning beräknar vi att vi lyckats minska tidsåtgången med cirka 40 procent jämfört med en helt manuell process.

Faktum är att projektet blivit en sådan succé att andra företag har inspirerats av Flex.
– Ja, det är en del företag i vårt nätverk som har hört av sig och vill veta mer. Det känns roligt att kunna dela med oss av vår erfarenhet och hjälpa andra som står inför samma resa, säger Björn.

Nu ser Björn och hans team fram emot att kunderna ska få ta del av förbättringarna.
– Från och med augusti 2024 och en bit in på hösten rullas den nya versionen av Flex HRM som bygger på .NET 8 successivt ut till alla våra kunder.

Relaterade inlägg